Artikeln publicerades 4 mars 2016

Nyheten är äldre än 11 månader och kan därför vara inaktuell.

Miljönär-vänlig återbruksdag den 21 maj

Den 21 maj kl 11-14 arrangerar Miva en återbruksdag på Stora Torget i Örnsköldsvik. På ett inspirerande sätt kommer du och din familj att få idéer till hur ni kan bli bättre på återbruk, det vill säga använda saker längre och på nya sätt.

Bland mycket annat kommer designern Maria Hörnquist att skapa en stor uteplats enbart av återbrukat material. Vår personal på Må återvinningscentral kommer därför att hjälpa till med att samla in avfall som Maria behöver till uteplatsen. Vi hoppas att du tycker det är okey och att du vill se resultatet den 21 maj! Mer information om återbruksdagen kommer i början av maj.

Ansök om att bli miljönär-vänlig

Nu finns en ny nationell märkning som heter miljönär-vänlig. Märkningen har tagits fram av Avfall Sverige och syftar till att uppmärksamma alla de som gör det möjligt för allmänheten att laga, låna eller återanvända – eller att på annat sätt minska avfallet. I samband med vår återbruksdag den 21 maj kommer vi att presentera sådana verksamheter i vår kommun. Har du en miljönär-vänlig verksamhet ska du ansöka om märkningen. Det är enkelt och när du fått märkningen får du gratis marknadsföring av din verksamhet via exempelvis kampanjsidan miljönär.se. Läs mer och ansök på webbplatsen miljönär.se/miljonarmarket Länk till annan webbplats.

Läs mer om märkningen miljönär-vänlig Länk till annan webbplats.

Hjälpte informationen på sidan dig?