Artikeln publicerades 18 januari 2016

Nyheten är äldre än 11 månader och kan därför vara inaktuell.

Bra återbruk på Må återvinningscentral

Det som är skräp för en är ett fynd för en annan. Det är något som verkligen stämmer in på det näst översta steget i avfallstrappan - återanvändning eller återbruk. För att minska mänden sopor måste vi bli ännu bättre på återbruk, det vill säga att använda saker längre tid.

Startpunkten och deras återvinningstält på Må återvinningscentral arbetar med just återbruk. I Startpunktens tält kan du lämna in möbler du tröttnat på, så renoveras dem och säljs som nya i Startpunktens återvinningsbutik på Sjögatan.

63 ton till återanvändning

Startpunktens återvinningstält har funnits i flera år, men nytt är att vi nu också väger den mängd som hämtas från tältet till Startpunkten för renovering. Under 2015 kan vi därför konstatera att 63 ton på detta sätt gått till återanvädning! Tack alla ni som bidragit till detta genom att placera möbler i Startpunktens återvinningstält istället för att kasta dem!

Återbruksdag den 21 maj

Återbruk är högaktuellt på flera sätt. Branschorganisationen Avfall Sverige driver sedan ett år tillbaka en nationell kampanj under namnet "Miljönär-vänlig. Bli rik genom att laga, låna och återanvända!". Den 21 maj arrangerar Miva en återbruksdag som ger tips och idéer på återbruk och där vi presenterar miljönär-vänliga verksamheter. Mer information om återbruksdagen kommer längre fram, men redan nu kan du läsa hur du själv kan bli miljönär-vänlig via länken här nedanför.

Bli miljönär-vänlig[LÄNKMÅL SAKNAS]
Att förebygga avfall - mer om avfallstrappan[LÄNKMÅL SAKNAS]

Hjälpte informationen på sidan dig?