Artikeln publicerades 9 januari 2014

Nyheten är äldre än 11 månader och kan därför vara inaktuell.

Gott Nytt vattenår med almanacka från Miva

Det vatten du använde i morse är samma vatten som vikingarna en gång seglade i eller dinosaurierna drack för miljoner år sedan. Det är en rätt svindlande tanke, eller hur? Det får oss också att förstå, att vi måste ta hand om vårt vatten för att det ska gå en ren och frisk framtid till mötes i många miljoner år till.

Under tre år ska alla som producerar och levererar dricksvatten i Sverige göra gemensam sak och uppmärksamma vårt alldeles för självklara vatten. Det kommer att göras på nationell nivå, men även lokalt här i Örnsköldsvik med hjälp av information, tävlingar och aktiviteter.

En aktivitet under detta vattenår är vår miljökalender för 2014, som du fick tillsammans med Tidningen 7 dagarna innan nyår. Där hittar du information om vår Va-dag i maj, om vår tävling att utse Örnsköldsviks goaste vatten och våra månadstävlingar. Läs mer i vår miljökalender, som också finnas att hämta i vår kundservice på Torggatan 10 och i receptionen i Stadshuset på Nygatan 16. Den kan också hämtas där du lämnar farligt avfall på Må återvinningscentral. God fortsättning!

Hjälpte informationen på sidan dig?