Artikeln publicerades 12 oktober 2012

Nyheten är äldre än 11 månader och kan därför vara inaktuell.

Nu målar vi var kärlet ska stå

Som ett led i arbetet att se över våra sophämtningsrutiner och få en fungerande lösning för både sophämtning och snöröjning har Miva påbörjat ett arbete med att märka upp platser för placeringen av sopkärl. På gång- och cykelbanor kommer det att märkas upp med en vit linje var respektive hushåll ska placera sitt sopkärl.  Detta görs för att få rätt avstånd mellan sopbilen och sopkärlet vid tömning.

Avståndet från linjen till trottoarkanten är två meter, vilket är maxavståndet på sopbilens arm för att kunna tömma sopkärlet. Denna placering ger även kommunen en acceptabel lösning för snöröjningen.

Berörda hushåll får brev i postlådan

Målningsarbetet kommer främst att utföras på ställen där sophämtningen inte fungerat optimalt. De hushåll som berörs kommer att få utförlig information hem i brevlådan. Detta beslut är gemensamt fattat av Polisen i Örnsköldsvik, Örnfrakt, Il Recycling, Kommunens Gatu- och Trafikavdelning samt Miva.

Har du frågor angående detta är du välkommen att kontakta kundservice på telefon 0660-330 400 måndag — fredag mellan kl 9.00–15.00, lunchstängt kl 11.30–12.30.

Hjälpte informationen på sidan dig?