Lyssna

Mobil återvinningscentral

VIKTIGT! Systemet med mobil återvinningscentral upphör från och med vecka 52 2017. Med start vecka 6 2018 hälsar vi istället välkommen till nya återvinningscentraler i Bjästa, Björna, Bredbyn och Husum. Läs mer

Som ett komplement till Må återvinningscentral har Miva två mobila återvinningscentraler för grovavfall, elektronikavfall och farligt avfall. För dig som bor långt från centrum kan den mobila återvinningscentralen vara ett alternativ till Må återvinningscentral. Privatpersoner inom Örnsköldsviks kommun nyttjar den mobila återvinningscentralen utan kostnad. Det ingår i grundavgiften för hushållsavfall.

Varje vecka året om har Miva en mobil återvinningscentral som cirkulerar mellan serviceorterna Bjästa, Björna, Bredbyn och Husum. Under sommarhalvåret cirkulerar dessutom ytterligare en mobil återvinningscentral på nio mindre orter runt om i kommunen.

Vad kan du lämna på en mobil återvinningscentral?

Hushållets grovavfall vilket definitionsmässigt handlar om sådant som inte ryms i ditt sopkärl, exempelvis trasiga möbler, cyklar och barnvagnar. Elektronikavfall, farligt avfall, trädgårdsavfall och obrännbart avfall som inte alls hör hemma i sopkärlet ska också lämnas här.
Läs mer om vilket avfall du kan lämna

Tänk på

 • Alla säckar med avfall måste vara genomskinliga.
 • Vanliga hushållssopor får inte lämnas på en mobil återvinningscentral. Läs gärna vilket övrigt avfall som inte kan lämnas på en mobil återvinningscentral. Läs mer
 • Ta det lugnt och kör försiktigt när du besöker återvinningscentralen. Tänk även på skaderisken och att du som målsman är ansvarig för minderåriga barn. Och tack för att du inte låter bilen stå på tomgång!
 • Avfall får endast lämnas under återvinningscentralens öppettider och under den period som centalen finns på orten. Vänligen respektera detta!

Företagare eller tungt fordon?

Den mobila återvinningscentralen är framförallt en service till privatpersoner. Är du företagare måste du kontakta vår personal innan du lämnar ditt avfall till en kostnad enligt särskild prislista.

Tunga fordon med en totalvikt över 3,5 ton samt traktorer med vagn hänvisas till Må avfallsanläggning. Däremot kan traktor utan släp lämna sitt avfall på den mobila återvinningscentralen.
Läs mer om Må avfallsanläggning

Öppettider mobil återvinningscentral

Måndag-torsdag

13-20


Fredag-söndag

Stängt


Dag före helgdag

13-16


Helgdag

Stängt


Lista över aktuella helgdagar


Frågor

För att hjälpa dig att sortera och svara på frågor finns vår personal till hands när du besöker en mobil återvinningscentral. Har du frågor innan ditt besök är du välkommen att kontakta kundservice.

Sidan publicerad 2017-12-22

Öppettider Mobil återvinningscentral v 3

 • måndag 15/1 Stängt
 • tisdag 16/1 Stängt
 • onsdag 17/1 Stängt
 • torsdag 18/1 Stängt
 • fredag 19/1 Stängt
 • Lördag 20/1 Stängt
 • Söndag 21/1 Stängt