Lyssna

Må återvinningscentral - privatkund

Må återvinningscentral är Mivas fasta anläggning för grovavfall, elektronikavfall och farligt avfall från hushållen inom Örnsköldviks kommun. Du som privatperson besöker anläggningen utan kostnad. Det ingår i grundavgiften för hushållsavfall. Från och med den 1 april 2014 använder privatpersoner och företag samma återvinningscentral.

Vad kan du lämna på Må återvinningscentral?

Hushållets grovavfall vilket definitionsmässigt handlar om sådant som inte ryms i ditt sopkärl, exempelvis trasiga möbler, cyklar och barnvagnar. Elektronikavfall, farligt avfall, trädgårdsavfall och obrännbart avfall som inte alls hör hemma i sopkärlet ska också lämnas här.
Läs mer om vilket avfall du kan lämna

Som en service till dig som besöker Må återvinningscental finns även en återvinningsstation för tidningar samt hushållsförpackningar av glas, papper, plast och metall. Stationen är av samma typ som finns på ytterligare 32 platser i kommunen. För skötsel och drift av dessa stationer ansvarar FTI, Förpacknings- och Tidningsinsamlingen.

På Må återvinningscentral finns även Startpunkten där du kan lämna möbler och heminredning som du tröttnat på, men som för den skulle inte behöver kasseras. Uttjänta möbler renoveras av de som deltar i Startpunktens verksamhet och reparerade möbler säljs i Startpunktens återvinningsbutik på Sjögatan 5 i Örnsköldsvik. Återbruk när det är som bäst! På Må kan du även lämna kläder, skor, accessoarer och hemtextil i Myrornas insamlingsbehållare.

Tänk på!

 • Alla säckar med avfall måste vara genomskinliga.
 • Vanliga hushållssopor får inte lämnas på Må återvinningscentral. Läs gärna vilket övrigt avfall som inte kan lämnas på Må återvinningscentral. Läs mer
 • Grovsortera ditt avfall redan när du lastar det. Det underlättar sorteringen när du kommer till Må. Det blir både enklare och går snabbare. I vilken ordning du kan grovsortera ser du på vår interaktiva karta över Må återvinningscentral. Ladda ner karta över Må återvinningscentral
 • Ta det lugnt och kör försiktigt när du besöker återvinningscentralen. Tänk även på skaderisken och att du som målsman är ansvarig för minderåriga barn. Och tack för att du inte låter bilen stå på tomgång!
 • Se film över Må återvinningscentrallänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Företagare eller tungt fordon?

Från och med den 1 april 2014 lämnar även företag sitt verksamhetsavfall på Må återvinningscentral till ett fast enhetspris. Detta under förutsättning att avfallet är sorterat och att ditt fordon har en totalvikt upp till 3,5 ton. Osorterat verksamhetsavfall lämnas på Må avfallsanläggning till en kostnad enligt särskild prislista. Även tunga fordon med en totalvikt över 3,5 ton samt traktorer hänvisas till Må avfallsanläggning.
Läs mer om Må avfallsanläggning

Var finns Må återvinningscentral?

Må återvinningscentral finns på Returvägen 9 i Må. För att komma hit följer du skyltningen i rondellen vid norra infarten till Örnsköldsvik.
Se kartalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Öppettider Må återvinningscentral


Privatpersoner

Företag

Måndag-torsdag

7-20

7-16

Fredag

7-16

7-16

Lördag

10-14

Stängt

Söndag

Stängt

Stängt

Dag före helgdag

7-16

7-16

Helgdag

Stängt

Stängt

Lista över aktuella helgdagar


Frågor

För att hjälpa dig att sortera och svara på frågor finns vår personal till hands när du besöker Må återvinningscentral. Har du frågor innan ditt besök är du välkommen att kontakta kundservice.

Flygbild över Må återvinningscentral

Sidan publicerad 2017-12-22

Öppettider Må återvinningscentral v 1

 • Nyårsdagen 1/1 Stängt
 • tisdag 2/1 07.00–20.00
 • onsdag 3/1 07.00–20.00
 • torsdag 4/1 07.00–20.00
 • Trettondagsafton 5/1 07.00–16.00
 • Trettondagen 6/1 Stängt
 • Söndag 7/1 Stängt