Lyssna

Vi Håller Rent - Delta i årets skräpplockardagar

Imagebild för skräpplockardagarna

Organisationen Håll Sverige Rent står bakom den årliga kampanjen "Vi Håller Rent" som också är Sveriges största manifestation mot nedskräpning och för ett skräpfritt Sverige. Alla är välkomna att delta i skräpplockardagarna utifrån sina förutsättningar, men eftersom barn och elever är de flitigaste deltagarna vill Miva underlätta för de förskolor och skolor som deltar i manifestationen.

Skräpplock skapar engagemang

Skräpplockardagarna arrangeras inte bara för att tillfälligt göra miljön lite renare, utan för att skapa förståelse och engagemang. Genom att se skräpet och effekten av även de små skräpföremålen så skapas engagemang. Många som plockar skräp visar samtidigt omvärld och beslutsfattare att nedskräpningen är en viktig fråga.

Skräpplockning under vecka 22

Under vecka 22 anordnades skräpplockardagana i Örnsköldsviks kommun. Mer information kommer i början av 2018.

Läs mer på Håll Sverige Rents webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster .

Sidan publicerad 2017-12-21

Vanliga frågor

Mitt sopkärl har gått sönder. Hur gör jag?
Läs svaret här

Rensa avloppet varje månad

#33 Rensa avlopp i både handfat och dusch en gång i månaden så förebygger du stopp och dålig lukt. Använd aldrig propplösare - det är inte bra för rören som kan skadas. Om du får stopp, prova istället att hälla i en ganska stor mängd hett vatten. Om det inte fungerar, lös en kopp bikarbonat och en kopp salt i en kastrull med kokande vatten, och häll detta i avloppet. Om det ändå inte fungerar, kontakta Miva.

Fler miljötips